رمانتیک به معرفی داستانهایی پرداخته که دارای پیام تربیتی برای نوجوانان است؛ مخاطب اصلی این کتاب تمامی کتابداران به ویژه کتابداران بخش کودک کتابخانهها هستند تا بتوانند به بهترین نحو پاسخگوی نیازهای اطلاعاتی مخاطبین باشند. از آنجا که رسالت اصلی کتابداران راهنمایی اعضای کتابخانهها و جهتدهی به آنان برای ارتقای رفتار کتابخوانی است، امیدواریم که ارسال اینگونه منابع برای کتابداران و کتابخانهها، به تحقق این هدف یاری رساند.
کتاب «رمان تیک» جلد پنجم از مجموعه «تربیت با کتاب» توسط معاونت پژوهشی موسسه مصباح الهدی در انتشارات شفق منتشر شده است که به معرفی ۱۳۰ رمان و کتاب داستانی مناسب و دارای پیام تربیتی در حوزه کودک و نوجوان اختصاص یافته است.
این رمانها و داستانها در شش بخش «داستانهای اجتماعی» شامل داستانهای ایرانی و داستانهای غیر ایرانی، «داستانهای مربوط به انقلاب اسلامی»، «داستانهای تاریخی»، «داستانهای تخیلی»، «زندگینامه»، «کتابهای مربوط به دفاع مقدس» شامل کتابهای خاطرات و کتابهای داستان، برای مخاطبان ارائه شده است.
در معرفی داستانهای این کتاب ابتدا «شناسنامه کتابها» شامل اطلاعاتی چون نام کتاب، نام نویسنده، نام مترجم، ناشر، تعداد صفحات زاویه دید، فضای داستان و قطع کتاب ارائه شده است. در ادامه «موضوع کتابها» با رویکرد تربیتی، یعنی آنچه که میتواند از منظر تربیتی خط اصلی و دستمایه داستان دانسته شود، آورده شده است. همچنین «پیام اصلی»، «پیامهای فرعی» و «بهره تربیتی» بخشهای دیگر معرفی ۱۳۰ داستان ارائه شده در این اثر هستند.
در پایان این کتاب علاوه بر فهرست ناشران کتابهای معرفی شده، فهرستی از بهرههای تربیتی و بینشی این داستانها ارائه شده که به ترتیب در بخش «تربیتی» به چهار حوزه روحیه و استعدادها، احساسات، مهارتها و رفتارها و در بخش «بینشی» به هفت حوزه آموزههای دینی و مذهبی، تغییر نگرش به انسان و هستی، خانواده و دوست و مربی، توانمندیهای مورد نیاز در زندگی، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و ایران اسلامی پرداخته شده است.
فراخوان سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی منتشر شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، فراخوان سومین دوره جشنواره خاطره نویسی در دو بخش کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی منتشر شد.
بر این اساس کتابداران می توانند در موضوعات «کتابدار و کودک»، «ارزشمندترین تجربه کاری»، «اهدای کتاب»، «کتابدار و دنیای مجازی»، «کتابدار و خانواده»، «نقش کتابدار در تغییر تصمیمات و سبک زندگی اعضاء»، «خاطرات من از اجرای برنامههای فرهنگی ـ ترویجی در کتابخانه (باهم بخوانیم، جلسات نقد و بررسی، نشست کتابخوان و ...)»، «ارتباط با نهاد کتابخانههای عمومی کشور» و «ارتباط با مخاطب» خاطرات خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند. همچنین اعضای کتابخانه ها که علاقه مند به شرکت در این جشنواره هستند می توانند خاطرات خود را با موضوعات «نخستین تجربه حضور»، «دوستان کتابخانه»، «من و کتابدار»، «روزهای کتابخانهای من»، «خاطرات من از حضور در برنامههای فرهنگی ـ ترویجی (باهم بخوانیم، جلسات نقد و بررسی، نشست کتابخوان و ...)» و «ارتباط با نهاد کتابخانههای عمومی کشور» به نگارش در آورده و به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
همچنین بر اساس اعلام دبیرخانه سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی، دو گروه کتابدار و عضو کتابخانه می توانند در بخش ویژه این جشنواره که شامل خاطرات سفر اربعین و خاطرات سفر به مشهد مقدس است، شرکت کنند.
مقررات شرکت در جشنواره
بر اساس
اعلام دبیرخانه جشنواره امکان شرکت همه کتابداران شاغل در کتابخانههای تحت پوشش
نهاد کتابخانههای عمومی کشور، کانونهای عالی مساجد، مدارس، شهرداری، کانون پرورش
فکری کودکان و نوجوانان و ... وجود دارد.
همچنین آثار ارسالی نباید قبل از
این در جشنواره یا مسابقه دیگری شرکت داده شده باشد و این خاطرات مربوط به سال ۹۴
به بعد باشد. علاقه مندان برای شرکت در جشنواره می بایست آثار
ارسالی را در یک برگه A۴ تایپ و ارسال کنند. فایل متون باید در قالب Word و فونت Nazanin ۱۲ ارسال شود.
علاوه بر این، آثار ارسالی می بایست مشتمل بر نام نویسنده، مشخصات فردی و اطلاعات
تماس باشد. بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره هر شرکتکننده میتواند
حداکثر با ارسال ۳ اثر در سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران واعضا شرکت
کند و دبیرخانه جشنواره نیز مجاز است از آثار ارسالی به صور مختلف و در رسانه های
عمومی استفاده کند.
جوایز برگزیدگان
در این جشنواره در هر موضوع یک نفر برگزیده و ۲ نفر شایسته تقدیر خواهند شد. بر این اساس برگزیدگان شامل ۱۵ نفر تندیس نهاد و ۵ میلیون ریال و در بخش شایستگان تقدیر ۳۰ نفر تندیس نهاد و ۳ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد. در بخش ویژه این جشنواره نیز به ۱۰ نفر از برگزیدگان تندیس نهاد و ۲ میلیون ریال و شایستگان تقدیر نیز شامل ۱۰ نفر تندیس نهاد و ۱ میلیون ریال جایزه نقدی دریافت خواهند کرد.
شیوه تحویل آثار
بر اساس
اعلام دبیرخانه سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های
عمومی، کتابداران نهادی و مشارکتی می توانند آثار خود را به ادارات شهرستان تحویل
داده تا پس از تجمیع آثار در ادارات کل استان، به اداره کل امور فرهنگی نهاد
کتابخانههای عمومی کشور ارسال شود.
کتابداران سایر ارگان ها نیز با
سه روش تحویل به کتابخانههای عمومی تحت پوشش نهاد کتابخانههای عمومی کشور، تحویل
به ادارات کل کتابخانههای عمومی استانها و ایمیل به دبیرخانه (اداره کل امور
فرهنگی) به آدرس
«khatereh@iranpl.ir» آثار خود را
در این جشنواره شرکت دهند.
بر این اساس داوری آثار پس از ارسال همه خاطرات توسط ادارات کل استانها به ستاد، از طریق هیئت داوران انجام خواهد شد.
شاخصهای انتخاب هیئت داوران
در این دوره از جشنواره، هیئت داوران با توجه به دارا بودن تخصص و تجربه لازم در زمینه موضوع مسابقه؛ اشراف به موضوع؛ سابقه فعالیت و کار در موضوع نویسندگی و لحاظ نمودن شرایط خاص قشر و منطقه (شهرستان و استان) در داوری آثار انتخاب شده اند.
بر اساس اعلام دبیرخانه جشنواره معیارها و امتیازهای داوری این دوره ۱۰۰ امتیاز بوده که جزییات آن از این قرار است:
نثر روان و صمیمی(۲۵ امتیاز)، برجسته بودن حوادث (۱۳ امتیاز)، توجه به جزئیات واقعه (۱۸ امتیاز)، داشتن ابتدا و انتها (روایتمندی) (۱۲ امتیاز)، خلاصه نوشتن (۱۲ امتیاز)، سوژه داشتن ( شخصیتپردازی) (۱۰ امتیاز) و اشاره به زمان و مکان (۱۰ امتیاز(
علاقه مندان برای شرکت در سومین دوره جشنواره خاطره نویسی کتابداران و اعضای کتابخانه های عمومی می توانند تا ۱۰ دی ماه آثار خود را به دبیرخانه این جشنواره ارسال کنند.